Återvänd till första sidan.

  Klicka  på bilderna för att förstora dem.

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->

 
     
                      VALBORGSMÄSSOAFTON  2016 I PIGGABODA.

eldsång2
Så var det åter Valborgsfirande på Norrestu backe. 40 personer var vi. Byinvånare med vänner. Ja, till byn räknar vi alla som bor mellan Åäng och Skogshyddan, ja mellan Tjurken och Åbo. Här uppe på byns högsta plats med sina stenrösen och stenmurar, löper tankarna lätt tillbaka i tiden. Här i denna uråldriga by har det bott folk redan under stenåldern. Stenredskap i marken och båtfynd i mossar och göl, åldriga redskap och bruksföremål som bevarats, snidade tecken i träbjälkar mot trolldom, visst kan man få en känsla av att vi har sällskap här på backen av det gamla folket!
sång3sång4
Men nu sjunger vi in sommaren och som belöning får vi äta grillat och dricka kaffe med dopp. Tipspromenad har vi avverkat. Det var ovanligt knepiga frågor i år. Bland annat skulle man svara på vad som fanns i en genomskinlig påse. I påsen fanns ett antal svarvade pryttlar som delvis var svärtade i ena änden. Kunde det vara rökpipor för Tiger Brand tobak? Eller knyppelspolar som gått varma? Nej, det visade sig vara redskap att ladda patroner med som Hjalmar L. använt. Så fick man lära sig något nytt, en kunskap som man aldrig mer kommer att få andvändning för.

sång5britta
Brasan värmde och grillkorven smakade och kaffet gjorde gott. Tack ni alla från bland annat Kvarnen, Perstu och Norrestu
för ett lyckat Valborgsfirande.
 kaffe
En videosnutt

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->

Återvänd till första sidan.

© 2015 Peter Elg. Med ensamrätt.