Återvänd till första sidan.

  

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->

eld6

Valborgsmässoafton 2014                              Bilderna är klickbara.

Den största rishögen som någonsin samlats ihop här i Piggaboda trånar uppe på backen. En svag bris rör runt ibland  kvistarna. Christian går runt och planerar. -Om jag tänder på läsidan så skall det nog gå bra. Vi vill ju inte elda upp mer än valborgsbålet! Det har varit en vecka med strålande sol från molnfri himmel och 20 grader varmt på dagarna och runt nollan på nätterna så högen har hunnit torka en del. Just i dag har det mulnat till och ett och annat duggregn har svept förbi. Christian har kommit med en av sina äldre traktorer som dunkar som en gammeldags fiskebåt. Han har last av diesel och redskap för att kontrollera elden. Nu skvätter han på diesel och tänder! De olika grupperna av Valborgsfirare samlas runt elden och Olle i Nissastu får igång sången. Vi är omkring 40 stycken som samlats här i kväll. Vi har redan gått tipspromenad och gissat på kluriga frågor: Hur många månader har 28 dagar? Många har svarat -en månad!  ...... FEL!...  Tolv månader har 28 dagar så klart. Där blev man lurad. 
christianchristian tänder

Bålet tar sig och man drar sig baklänges från eldslågorna. Man vill ju inte  bli svedd och grillad.  -Sköna maj välkommen... Sångarna försöker överrösta dånet från elden.
sång 1sång 4

Lotta och Rolf i Perstu har tillsammans med bl.a Bitte och Lars i Norrestu fixat grillar, bord och stolar och allt annat ger en föraning om att det skall bli en trvlig kväll.

sång5sång7

Så antänds grillarna och man plockar upp korv, bröd och annat gott ur kassar och korgar. -Vem har ketchup? -Och senap? I år har bjuds det dessutom på plättar eller tunnpannkaka med sylt. Det var inte alls så tokigt även om det var lite knepigt att få plättlaggarna i rätt temperatur över grillarna. Kaffe och the serveras och elden falnar. Christian skrapar ihop brinnande trädstammar och grenar med traktorn. En grupp spelar nåt kägelspel därborta och vi andra har mycket att prata om. Det börjar mörkna och man känner sig lite frysen. Hästarna som stått därnere i hagen och undrat över våra förehavanden drar sig bort och vi drar oss hemmåt. Över byvägen mot Åäng flyr en stor Lokatt med väldiga språng över några omkullfallna granar in i skogen.

En liten filmsnutt.

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->

Återvänd till första sidan.

© 2013 Peter Elg. Med ensamrätt.