Återvänd till första sidan.

  

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->

Valborgsmässoafton 2013                                 Bilderna är klickbara.

Det är bara omkring 10 grader varmt och de sista dagarna har varit kalla och regniga. Piggabodaborna har dock mött upp
manngrant. Även de nytillkomna byborna i "Finidas" har kommit. Lotta och Rolf har fixat en "tipspromenadslinga" runt Lindahls kulle. "Hur gammal är Stig?", "hur många ben har en spindel?" och andra  knepigheter. Många priser väntar. 
Kaffe och the och massor av hembakade bullar och kakor står inbjudande på ett bord. Man packar upp medhavd grillmat och runt de båda grillarna pysslas med korvar och grillspett. Johnny bjuder på Johnnys senap.
Kristian tänder Valborgsbålet. Det brinner lagom våldsamt och länge. Man enas om att de sista dagarnas blöta och kalla väder
har bidragit till att brasan brinner så länge. Och att det inte är någon risk för att elden skall sprida sig, trots att det blåser en aning. 
Några sånger framförs också, men vårens förkylningar har gett skrovliga halsar, så man har svårt att överrösta vind och eld.
Lotta har räknat rätta svar på tipspromenadens frågor och priser utdelas. Britta E. vinner 1:sta pris, en honungsburk, trots att hon gissade fel på antalet knappar i en glasburk. Det var inte 55st. utan över 200 st.!
Ingegerd fryser och senapen håller på att ta slut. Brasan har brunnit ned och kvällsmörknet tätnar. Tack skall ni ha, alla ni som åter ordnat en lyckad valborgsmässoafton.


eldgrill
Det blåser, men det är ingen fara....det är blött i markerna.     Vid grillarna med utsikt över Norrestu.
annelieingegerd
Adamstufamiljen och Norrestufolk förbereder sig för sång.      Brasan värmer, men man fryser på ryggen.

janejonas
Sköna maj, välkommen.......                                                 Bara nu inte nån lagt en smällare i brasan?!

christianstig
Vi tar väl en sång till.....vintern rasat utför......                        En kall öl sitter bra innan kaffet.
sångaska
Nä hörni, nu tar vi och dricker kaffe innan brasan blivit till en askhög.

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->

Återvänd till första sidan.

© 2013 Peter Elg. Med ensamrätt.