Återvänd till första sidan.

  

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->

Valborgsmässoafton 2012                                 Bilderna är klickbara.

Så var det åter valborsmässoaftonseld med sång, grillning och kaffe. 
En härligt varm dag och en ljummen kväll, efter en veckas kallt och tråkigt väder. Vilken tur! Eldsjälarna hade placerat ut bord och bänkar, monterat upp grillen och tänt eld i den. Kokat kaffe och bakat kakor, fixat sångtexter och så naturligtvis en ordentlig hög med ris och grenar. Byastämmans nya ordförande Lotta hälsade välkommen och Christian drattade i en rejäl skvätt med nåt brännbart i brasan och tände på.
Hej och hå! Det blev en väldans fart på elden och hettan fick oss alla att backa ordentligt från brasan. Och det var tur, för plötsligt exploderade nåt där inne i hettan och smällen hördes till hottahejti. Om det flög ut nåt ur brasan vet jag  ej, men vid en snabb kontrollräkning konstaterade jag att alla var oskadda. Ja så går det till i det djupaste Småland!
Så vidtog sång efter bästa förmåga, men det lät lite tunnt. Olle var inte där tyvärr. Han brukar leda sångeriet med entusiasm och rutin så att den hörs ända ut i skogen och alla trollen därute.( Så att dom håller sig undan. ) Korvar och konstfulla grillspett lades på grillen och förkolnade under längtansfulla blickar. Kaffe och kakor förtärdes och mer eller mindre sanna historier berättades. De som inte kunde komma gick miste om en trevlig fest med jättegoa människor.


eldannelie

Fotografen hann inte med när brasan snabbt  brann upp!                     Johnny, Rolf,  Jonas ,Annelie och  Axel.  Delar av Norrestu i bakgrunden.

brittajohanna

Kia leder sången.                                                Är man ungdom så slipper man sjunga.

lisbethstig

stinasång  

Om man inte kan sjunga så kan man ju mima.        Och kan man inte mima, ja då blir det besvärligt.

kiaaxel
Rolf behöver ingen text för att sjunga.                                   Axel läser mammas text.
Ja, så är festen slut och vildsvinen kan ta över igen och rota sönder betesvallen ännu mera. Christian får försöka fixa marken med sina maskiner. Det är ju till stor del hans förtjänst att ängar och åkrar ligger öppna och välkomnande i  Piggaboda!
Har du dina vägar förbi, så ta en titt på anslagstavlan utanför byn. Kanske finns det nån aktivitet som du kan ta del i!
Är du en trevlig person så platsar du säkert bland Piggabodafolket.


<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]-->

Återvänd till första sidan.

© 2010 Peter Elg. Med ensamrätt.