Återvänd till första sidan.

  

.

Fiskets dag 2007

 

Piggabodafolket och deras vänner ställer upp gratis med att få in pengar till fiskeföreningen.

Varje år kommer folk från när och fjärran för att träffa vänner och bekanta och för att ha trevligt en söndagseftermiddag vid Piggaboda kvarn. 

I år kunde man bland annat tävla i fiske i kvarndamm och i Tjurken. Man kunde gå en liten tipspromenad vid ån och man kunde dricka kaffe och lyssna på sång och dragspelsklang. 

Man kunde lära sig lite om skogens svamp och hur man gör konstfulla luffararbeten i tråd och man kunde få en inblick i hur det är att knyta fiskeflugor. 

Spännande var det att se Hubert smida i järn vid en koleldad ässja. Man tittade på en utställning om persondatorn och kunde spela urgamla dataspel. Och den fanns en utställning om dansband och dansbanor. 

Ja man kunde handla loppisgrejer med fiskanknytning och delta i gissningstävlan. Att se mjölnarn köra igång vattenturbinen och mala mjöl mellan roterande kvarnstenar gav en märklig upplevelse av urgammal teknik. Och att handla honung från bin som surrat omkring i Piggaboda skogar är ett måste och att äta underbart goda smörgåsar med nystekt abborre är en höjdare. 

Att rida ponny och att grilla fångad fisk… mm mm. Det var många som gick runt i den gamla kvarnen och tittade på en teknik som var begriplig och vacker och det fanns de som slog sig ner vid kvarnbäckens porlande vatten för att äta en medhavd matsäck. Och det fanns de som fiskade och nästan drog upp storgäddan… som dock slet sig precis innan den kom land.

 

 Abborrar fileas             Smeden Hubert

 

Här fileas abborrar och smörsteks innan                     Smeden Hubert smider bland annat en stor

de hamnar på en smörgås.                                          metkrok med mask!

 

 

    Metkrok     Krister      

 

                                                                                Mjölnarn Krister justerar kvarnstenarna.

 Sång och musik Bälgaskrynklarna  

    

Sång och musik till kaffet.

 

 Unga fruarna    Svamp     

       

De unga fruarna i Piggaboda hjälptes                    Här kan man diskutera svamp med en expert.

 åt med korvförsäljningen.

 

 Kvarnavatten         Svampskulptur

        

Det bruna vattnet från de djupa skogarna                 Kristian pratar konstfulla träsvampar med

skummar när det passerar kvarnen.                          motorsågsmän.Återvänd till första sidan. © 2010 Peter Elg. Med ensamrätt.