Byamöte den 2/3 2013.                                  

Årets första byamöte ägde rum hos Kia och Rolf i  Brånan, Vislanda.
Alla som kunde komma ifrån mötte upp. Mötet var annoncerat att starta klockan 1700 men det var redan fullt i kök och  andra rum en god stund tidigare.  De festdukade borden och  allt gott som frestade från fat och grytor gjorde att man mer kände att man var på gille än på ett föreningsmöte.
Mat och plockemat, ostbricka och kaffe med kakor intogs med all den uppmärksamhet sådant kräver. Man gick flera gånger och provianterade för att vara säkra på att man inte missat något.
Så småningom när man inte längre hade plats för mer avslutades måltiden och mötesförhandlingar vidtogs.
Viktiga frågor togs upp för  vidare bearbetande.  Vi blev informerade om läget beträffande vindkraftverken norr om byn. Dock blev frågan om fiskets dag livligast diskuterad. Kvarnafolket orkar inte ensamma med allt arbete med planering,  organiserandet av de många olika aktivitäterna:
 Parkeringen, transporterna till och från  parkering/ kvarnen, traktorer och vagnar, tält och servering, utställningar och marknadsstånd, lotteri, tävlingar, musik, demonstration av kvarn och malning, fiske och fisketävling,  varm korv-stånd, loppis(?) med mera, med mera.  Under alla år som fiskets dag har funnits vid Piggaboda kvarn har  Ingegerd och Christer organiserat allt detta och det har funkat perfekt trots åsknedslag i transformator, mindre olyckstillbud mm. Men antalet besökare har ständigt ökat och arbetet med att få allt att funka är helt klart så stort att det måste fördelas på fler ansvariga. Få se om man kan komma fram till en lösning. Vi har ju ett antal månader på oss fram till Augusti. Men vi är inte särskilt många i vår lilla by som har möjlighet att ställa upp.  Kanske en arbetsgrupp med duktiga människor i fiskevårdförening , bybor och med dem som från kringorter brukar ställa upp och hjälpa till?
Vi får se tiden ann.
Här nedan finns några bilder från byamötet.

    Åter till Piggaboda i våra hjärtan.                                   Klicka på bilderna för förstora dem.
 glada damer                                  
Glada damer i köket: Kia, Lotta, Liselott och Ingegerd.

                         nils
    
Maja, Elsa, Levi, Stina, Christer och (skymd) Nils.                        

                      mat
Ostbrickan, vindruvor, vildsvinsskinka mm mm
nils
Nils, Christer, Jonas och Annelie.
stig
Stig och Johnny.
ungdom
Ungdomsbordet. Alva provsmakar en jordgubbe.
   © 2013 Peter Elg. Med ensamrätt